Decanen

Bent u decaan en werkt u op een school in Noord-/NoordOost Nederland? Dan zit u goed bij Hallo MBO!

Hallo MBO ondersteunt u op het gebied van studiekeuze en voorlichting van leerlingen op uw school. Met de gezamenlijke voorlichtingscampagne Hallo MBO helpen mbo-scholen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO, v(mb)o leerlingen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. 

Waarom samenwerken 

De vijf scholen bundelen hun krachten zodat de mbo’s jongeren kunnen opleiden én behouden in de regio. Samen zorgen wij ervoor dat jongeren die vanuit het vmbo en havo gaan kiezen voor een vervolgopleiding binnen het mbo een volwaardig diploma krijgen met de juiste competenties die goed aansluiten op wat de werkgevers en de arbeidsmarkt in de regio nodig heeft. 

Tools 

Deze website is een hulpmiddel bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. Voor studiekiezers, ouders en voor u als decaan. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u een starterskit. U kunt dit op uw school inzetten in de LOB-lessen om aandacht te besteden bij het maken van een keuze van een vervolgopleiding. Heeft u de starterskit niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@hallombo.nl

Open dagen 

De open dagen van de mbo-scholen zijn een belangrijk onderdeel van de voorlichtingscampagne Hallo MBO. Tijdens een open dag kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers kennismaken met het mbo; wat betekent het om op het mbo te studeren, welke beroepsopleidingen zijn er en welke opleiding past het best bij de ambitie van de leerling. De open dagen van de verschillende scholen vinden steeds plaats in dezelfde week. 

Overige activiteiten 

Naast de middelen die u kunt inzetten, organiseren we ook diverse gezamenlijke activiteiten. Zo organiseerden we een webinar voor ouders en stonden wij begin van het schooljaar op de Onderwijsbeurs Noordoost. Natuurlijk kan een informatieve en inspirerende decanendag niet ontbreken.