Ouders

Een spannend jaar! Uw kind maakt binnenkort een keuze voor een vervolgopleiding. Hallo MBO is er om u hiermee te helpen.

Met de gezamenlijke voorlichtingscampagne Hallo MBO helpen mbo-scholen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO, v(mb)o leerlingen én hun ouders bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. 

Bekijk de deelnemende scholen.

Tips 

Wilt u uw kind een handje helpen met het kiezen van een studie? Super! We geven u een aantal tips:

  • Houd gesprekken over opleidingskeuze ontspannen. Kiezen voor een vervolgopleiding levert tieners soms slapeloze nachten op. Kort bespreken werkt beter en helpt relativeren: een goede keuze maken is belangrijk, maar betekent niet dat de toekomst voor altijd vastligt.
  • Onderzoek samen kwaliteiten, wensen, interesses maar ook onzekerheden. Een beroepskeuzetest zoals die te vinden is op kiesmbo.nl biedt handvatten.
  • Ga samen met uw kind naar open dagen toe. Mbo-scholen organiseren deze van november t/m maart.
  • Motiveer deelname aan meeloopdagen. Dan ervaart uw kind hoe de opleiding écht is. Veel van onze huidige mbo’ers maakten hun keuze na een meeloopdag.


Vragen over het mbo

Welk niveau past bij mijn kind? Wat is het verschil tussen BOL en BBL? En: Hoe kan mijn kind studiefinanciering aanvragen? De veelgestelde vragen hebben we voor u op een rij gezet op in de FAQ.