Webinar Wegwijs in het MBO

Studiekiezers, ouders/verzorgers; zijn jullie op zoek naar een mbo-opleiding en wil je kennis maken met de mbo-scholen in het Noorden? Meld je dan nu aan voor de webinar Wegwijs in het MBO van Hallo MBO op 5 oktober 19:00 - 19:30 uur.

Luister naar verhalen van huidige studenten over hun studiekeuze, krijg tips van loopbaanadviseurs, decanen en stel al je vragen. We geven tips hoe je als ouder kan helpen bij het maken van een studiekeuze. Meld je snel aan!

Onderwijsbeurs

Vanaf dit jaar staan wij samen op de beurs met alle noordelijke mbo’s onder de vlag van Hallo MBO met de bedoeling jou, de studiekiezer, zo goed mogelijk te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding.
Alfa-college, Noorderpoort , Terra MBO en Drenthe College zien je graag op stand nr. 80! Welkom!

Lees meer ❯

Open Dagen

Kom jij een kijkje nemen op het mbo? In het schooljaar 2023-2024 zijn er open dagen in:

Week 45 (tussen 6 en 10 november 2023)
Week 4 (tussen 22 en 26 januari 2024)
Week 11 (tussen 11 en 15 maart 2024)

Het Last minute studiekeuze-event is in week 25 (tussen 17 en 21 juni 2024).

Kijk voor exacte data, tijden, info en aanmelden op de websites van de scholen. 

Lees meer ❯

Maak je keuze samen met Hallo MBO

Wat doet Hallo MBO

Je laatste jaar op het voorgezet onderwijs… En dan? Heb je al een idee welke vervolgopleiding je wilt gaan doen? De vijf noordelijke ROC’s helpen je graag een handje bij het maken van jouw keuze. We organiseren studiekeuze-events, zoals meeloopdagen, open dagen en voorlichtingen. Je vindt de eerstvolgende studiekeuze-events op deze website. Natuurlijk vind je al deze informatie ook op de websites van onze scholen (alfa-college.nl, drenthecollege.nl, noorderpoort.nl, rocmensoalting.nl en mboterra.nl) evenals alle opleidingsinformatie.


Succes met het kiezen van de mbo-opleiding die het beste bij jou past!

Meeloopdagen

Na de herfstvakantie 2023 gaan we weer van start met de meeloopdagen. Kom sfeer proeven, doe mee met een les en voel hoe het is om een echte mbo'er te zijn!

Loop een dag mee!

Bezoek MBO